duminică, 19 februarie 2017

ACMRR Mangalia, la cea de a 26-a Aniversare


Da, doamnelor si domnilor, suntem o filiala tanara, reprezentand interesele pensionarilor militari din Mangalia, in marea lor majoritate persoane trecute de 50 de ani. Ne-am inscris in filiala benevol, pentru 2 lei pe luna platiti drept cotizatie. Si nu suntem chiar asa de putini, cotizam vreo 440 de persoane, dar suntem sprijiniti moral si de cei circa 90 de membri simpatizanti, in marea lor majoritate sotiile fostilor pensionari militari care ne-au parasit, plecand in alta lume.
Incercam sa ajutam pe cat se poate acolo unde este nevoie si, asa dupa cum bine se stie, bramburela din sistemul de pensii din ultimii ani, a creat si creaza multe si nemeritate emotii membrilor nostri, marea majoritate suferind de diverse boli capatate pe timpul serviciului militar.
Incercam sa alinam durerea familiilor atunci cand unii dintre noi sunt rapusi de boli sau de varsta inaintata si aducem un ultim omagiu, cinstind asa cum se cuvine pe toti cei care ne parasesc.
Sa fim bine intelesi, nu obligam pe nimeni sa vina in randurile noastre si nu cersim de la nimeni, nici macar de la autoritatile militare sau civile drepturile care ni se cuvin conform legilor existente de-a lungul timpului. Numai ca noi, ca fosti militari, am executat intodeauna ordinele asa cum s-au dat pentru ca asa am jurat. Nu se pune problema ca am jurat in fata drapelului tarii sau in fata lui Dumnezeu, tot juramant a fost.
Problema este ca noi am fost intodeauna cinstiti si loiali cu ”cei mari”, cu sefii si superiorii, dar ei nu au facut la fel cu noi. Asa ca o buna parte dintre noi au cedat. O dovedesc putinele drapele ramase, dupa ce multe dintre ele au invelit catafalcele celor care ne-au parasit.
Iar cei care inca mai cred ca niste pensii uriase umfla buzunarele unor ”bosorogi de la armata”, ii intreb sa-mi arate cati fosi militari au vile si masini luxoase, cati au iahturile ”parcate” in portul turistic, cati sunt patroni de hoteluri si restaurante. Credeti ca daca ar fi plini de bani ar mai veni lunar la Cercul Militar, cu ochii umezi, sa ne intrebe: ”Ce mai au de gand guvernantii cu pensile noastre!”
Un cuvant si pentru cei tineri, indeosebi pentru tinerii militari.
Noi i-am considerat si ii consideram colegii nostri. Din pacate, marea lor majoritate nu se gandesc ca timpul si viata militara ii va aduce sa fie tot ca noi. Sa nu credeti ca afirmatiile mele sunt gratuite. Incercarile noastre de a usura viata fostilor militari sunt foarte rar sau deloc sprijinite de colegii nostri aflati inca in activitate. Si, ca si in familie, atunci cand batran fiind esti persiflat de membri mai tineri, te retragi intr-un loc al tau si astepti…, stiti dv. ce…!
E adevarat, ca sunt destui si printre pensionarii militari din Mangalia, marea lor majoritate pensionati de curand care inca nu au cerut sa ni se alature. Noi ii asteptam cu drag si le promitem ca ii vom respecta ca pe oricare alt membru al filialei. Fiecare inca mai poate sa spuna ceva, fiecare mai poate ajuta cu ceva.
Si, daca noi insine nu ne sprijinim, atunci nici ca are cine sa o faca!
La multi ani Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere Mangalia!



http://www.mangalianews.ro/wp-content/uploads/2017/02/Ancmrr-Mangalia2.jpg



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu