marți, 8 mai 2012

INFORMARE PRIVIND VIZITA EFECTUATĂ ÎN BULGARIA DE O DELEGAŢIE A FILIALEI

  În ziua de 06.05.2012, o delegaţie a Filialei Mangalia, condusă de preşedintele acesteia, comandorul(r) Alexandru MACAVEI s-a deplasat la Şabla la invitaţia filialei locale a Organizatiei Ofiţerilor şi Sergenţilor în Rezervă şi în Retragere pentru a petrece împreună Praznicul Sf. Mare Mucenic Gheorghe (sărbătorit în Bulgaria pe rit vechi) şi Ziua Armatei Bulgare. Programul a cuprins următoarele activităţi:
  - un moment de reculegere la Biserica din oraş unde se oficia slujba religioasă dedicată evenimentului;
  - primirea delegaţiei de către primarul orasului, doamna profesor Raina Bîrdareva;
  - vizitarea unor obiective din oraş: Centrul Verde de Educaţie şi Farul;
  - dejun oferit de gazde la un restaurant din Krapeţ (sat ce aparţine administrativ de Şabla).
    Pe parcursul vizitei s-au purtat discuţii asupra obiectivelor celor două filiale şi a modului în care şi le duc la îndeplinire, s-au făcut informări reciproce privind organizarea filialelor şi s-au analizat  posibilitaţile de extindere a colaborării dintre cele două filiale. Partea bulgară, prin preşedintele filialei, locotenent-colonel Radi Radev, a fost de acord să organizăm competiţii sportive în următoarele domenii: volei, tenis de masă şi şah, calendarul acestora şi modul de desfăşurare urmând a fi stabilit ulterior. De asemenea, se vor analiza posibilităţile de a se organiza unele excursii la diferite obiective turistice, atât la noi cât şi în Bulgaria. La finalul vizitei s-au oferit reciproc cadouri simbolice.
    Preşedintele filialei a invitat partea bulgară se ni se alăture la sărbătorirea ''Zilei Rezervistului Militar'' în data de 03.06.2012.


    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu