joi, 7 iunie 2012

INFORMARE PRIVIND DESFĂŞURAREA ADUNĂRII GENERALE ŞI MANIFESTĂRILOR DEDICATE ''ZILEI REZERVISTULUI''

     1. ADUNAREA GENERALĂ a Filialei a vut loc pe data de 31.05.2010 cu următoarea ordine de zi:
                a. PROBLEME STATUTAR ORGANIZATORICE : situaţia de efective (sunt în evidenţă 528 de membri cotizanţi şi 92 de simpatizanţi), încasarea cotizaţiei (au achitat cotizaţia pe anul în curs 66% din membrii, fiind în continuare restanţieri pe anul 2011 un număr de 50 de membri), aniversaţii lunii mai şi diplome de excelenţă acordate următorilor: MMPr.(rtg) MOŞ FLORIAN - la împlinirea a 80 de ani de viaţă, Contraamiral de flotilă (rtg) MARINESCU MIHAIL - pentru cei 75 de ani împliniţi şi Serg. (rtg) TĂNASE FLORIAN la împlinirea a 70 de ani. În acelaşi timp, s-a înmânat şi un cadou sărbătoriţilor;
         b. SIMPOZION DEDICAT ''ZILEI REZERVISTULUI MILITAR'': au fost prezentate materialele - ''Scurt istoric al reglementărilor privind organizarea şi pregătirea rezervei armatei române'' şi ''Semnificaţia politică şi socială a instituirii Zilei Rezervistului militar''; au recitat din creaţia proprie mr. (r) CIOCĂNEL MARIUS şi MMPr. VLAD GHEORGHE, iar dl. NICOLAE VICOL a interpretat cîteva melodii din repertoriul sau, printre care şi ''Când nava se leagănă-n larg'';
         c. INFO-PENSII ŞI DIVERSE: au fost prezentate documentele primite de la Biroul Permanent Central şi Memorandumul adoptat de Guvern în problema pensiei.
    2. SPECTACOLUL DEDICAT ''ZILEI REZERVISTULUI MILITAR'' s-a desfăşurat la Cercul Militar Mangalia în ziua de 03.06.2010, începînd cu ora 11.00. Spectacolul a fost prezentat, cu harul său poetic de doamna EMILIA DABU, preşedinta Clubului artelor ''Solteris''; a fost deschis şi închis de ansamblul de dansuri populare ''Muguri de folclor''; au interpretat melodii din repertoriul naţional şi internaţional elevii d-lui MARIUS CHIRCU; dl. NICOLAE VICOL ne-a delectat şi de această dată cu melodiile sale. La spectacol a fost prezentă şi delegaţia filialei Şabla a organizaţiei Ofiţerilor şi Sergenţilor în Rezervă şi în Retragere din Bulgaria.
     După spectacol s-a oferit un dineu delegaţiei bulgare de către Primăria Mangalia şi o masă festivă membrilor asociaţiei
   3. ÎNTÂLNIREA CU MINISTRUL APĂRĂRII NAŢIONALE a avut loc pe data de 03.06.2012 la sala ''BELVEDERE''. Au participat membri ai filialei noastre şi ai Sindicatului cadrelor militare disponibilizate. Ministrul a făcut următoarelele precizări: nu se reţine diferenţa dintre pensia revizuită şi cuantumul de la 31.12.201, iar pensiile majorate nu se diminuează; de la 01.01.2012, pensiile diminuate vor reveni la cuantumul de la 31.12.2011, fiind posibil ca acest lucru să se realizeze şi mai devreme, în funcţie de votul Camerei Deputaţilor la modificările propuse Ordonanţei 1/2011; a solicitat participarea asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere la elaborarea unei legi de pensii ocupaţionale; ministerul va pune în aplicare hotărârile judecătoreşti definitive în problema pensiilor; modificarea sistemului de asistenţă medicală pentru militari, vizând reducerea numărului de spitale militare şi asigurarea asistenţei la spitale civile; perfecţionarea modalităţilor de avansare şi promovare în grad şi funcţie pe baza principiului meritocraţiei; bugetul apărării este subdimensionat, fapt pentru care mare parte a lui merge la salarii, urmând a identifica şi alte resurse de finanţare, inclusiv prin vânzarea unor spaţii şi capacităţi dezafectate. A răspuns întrebărilor ridicate de participanţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu